OVO SE ČEKALO: Hajduk radi na dovođenju spektakularnog pojačanja!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split duboko je razočarao svoje navijače ishodom u prošloj sezoni. Bijeli su, naime, bili u borbi za dvostruku titulu, a sve se nekako raspalo sredinom ožujka kada su čak upisali pet poraza u nizu.

To im se nije dogodilo punih 40 godina, pa je nekako bilo logično da se dogode promjene. Iz kluba su redom odlazili predsjednik Lukša Jakobušić, glavni trener Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Splićani su redom punili prazne stolice pa je tako prvo došao novi predsjednik Ivan Bilić, a nakon njega Nikola Kalinić je postavljen na mjesto sportskog direktora. I na koncu prije nekoliko dana novi trener Hajduka postao je Gennaro Gattuso.

A sada ide možda onaj najteži dio, a to je pronaći igrače koji su dostojni igranja za Hajduk Split. Ovih dana čak smo vidjeli senzacionalne vijesti kako je ‘Kale’ kontaktirao Edina Džeku, a nakon toga i Ivana Rakitića. Sve još nekako djeluje kao bombastični naslovi u medijima, ali isto tako znali smo vidjeti izjave dotičnih kada su otvoreno pričali o eventualnom igranju za Hajduk.

Mnogi se pitaju hoćemo li sljedeće sezone u dresu Hajduka gledati Josipa Brekala kojem istječe posudba. On je, ipak, još uvijek igrač talijanske Fiorentine s kojom ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali nije poznato računaju li ozbiljnije na njega. Zna se samo da je Brekalo došao u Split kako bi uhvatio formu te kako bi se vratio u reprezentaciju. Odradio je jako dobru polusezonu s obzirom da je postigao dva gola i osam asistencija. No, poziv za Euro ipak je izostao.

Germanijak.hr doznaje kako su otvoreni pregovori na relaciji Hajduk – Brekalo te kako se radi na njegovom ostanku. Navodno postoji obostrana želja za nastavkom suradnje, ali pitanje je kako to izvesti. Njemu uskoro posudba završava, pa bi bilo dobro da se to riješi dok Talijani ne počnu pripreme na koje bi se trebao javiti ukoliko ranije na padne dogovor s Hajdukom.

Ima Brekalo sigurno i drugih opcija koje mogu biti financijski izdašnije za njega, no činjenica da je sada trener Gattuso, te da bi u napadu surađivao s Marko Livajom na novom mjestu, Ivanom Perišićem koji ostaje najmanje do kraja kolovoza, dobra je pregovaračka pozicija za Hajdukova sportskog direktora Kalinića. Osim toga, Kalinić je ostavio traga u Fiorentini, ostali su mu dobri kontakti te će sigurno imati povoljniji status u pregovorima.

Komentari

komentara

« Povratak