OVO SE MORA PROĆI: Evo protiv koga Zrinjski Mostar igra za povijesnu grupnu fazu!

FOTO:

BiH prvak Zrinjski Mostar neće po dobrome pamtiti slovačkog prvaka Slovana iz Bratislave. Neugodni Slovaci i ove sezone bili su kobni za ‘Plemiće’.

Podsjećamo, prošle sezone Zrinjski je ispao upravo protiv Slovana u Play-offu Konferencijske lige. To se dogodilo nakon izvođenja jedanaesteraca. Ždrijeb ih je opet spojio i ove sezone pa su tako snage odmjerili u trećem pretkolu Lige prvaka. No, u dvije utakmice Slovan je bio bolji s ukupnih 3:2.

Ipak, za razliku od prošle sezone, ove sezone Zrinjskom se pružila druga prilika. Naime, kako su u prvom pretkolu svladali armenskog prvaka FC Urartua, to im je donijelo rezervni plan u obliku još dvije šanse za plasman u neku grupnu fazu. Kako su ispali od Slovana onda su transferirani u treće pretkolo Europske lige. A ukoliko tamo ispadnu onda će imati tu posljednju šansu u Play-offu Konferencijske lige.

Međutim, Zrinjskom sada itekako rastu šanse da se napokon ostvari taj povijesni plasman u grupnu fazu UEFA-inog natjecanja. Prvi suparnik na tom putu, u trećem pretkolu Europa lige, bit će islandski prvak Breidablik. On je u prvoj utakmici kod kuće izgubio od prvaka Danske Kopenhagena s 2:0, a pravu katastrofu doživio je na gostovanju gdje je primio šest golova i ispao s ukupnih 8:3.

U slučaju da ga prođe, Zrinjski će otići u playoff rundu Europa lige i imati zagarantirano barem skupine Konferencijske lige. U slučaju da ispadne, imat će još jednu šansu u playoff rundi Konferencijske lige. Prva utakmica igra se u Mostaru 10. kolovoza, a uzvrat tjedan dana kasnije na Islandu.

Svi su složni, Zrinjski je na pravom putu da postane prvi klub iz BiH koji je ostvario plasman u grupnu fazu nekog UEFA-inog natjecanja…

Komentari

komentara

« Povratak