OVO SE SVI PITAJU: Evo što će biti s Ligom prvaka i europskim ligama u vrijeme Svjetskog prvenstva!

FOTO:

Jučer smo vidjeli ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se igrati u Kataru krajem godine. Točnije, Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenog te će trajati do 18. prosinca.

Prvi put u povijesti SP se ne igra u ljetnom, nego u zimskom terminu, koji će imati golemi utjecaj na klupsku sezonu. Do sad je prirodno bilo da se Svjetsko prvenstvo igra nakon završetka sezone, ali ovog puta ćemo vidjeti nešto posve novo.

Kako bi se sve nekako uguralo u gabarite normalne sezone, sve najjače europske, ali i ostale lige morat će prilagoditi kalendar natjecanja u sezoni 2022./2023. Tako će Premier liga, Bundesliga i Serie A početi tjedan dana ranije nego ove sezone dok će La Liga i Ligue 1 početi na isti datum.

Njemačko i englesko prvenstvo počet će 5., odnosnog 6. kolovoza, a Serie A kreće 13. kolovoza. Francuska liga počet će 6. kolovoza, kao i ove sezone, a La Liga starta 12. kolovoza, kao i prošlog ljeta. U ovih pet liga pauza uoči SP-a počinje nakon vikenda 12.-13. studenog, odnosno samo osam dana uoči otvaranja SP-a između Katara i Ekvadora. Za HNL se još ne zna raspored.

A velike promjene očekuju i Ligu prvaka. Naime, natjecanje po skupinama će se završiti već drugog studenog! Natjecanje će početi tjedan dana ranije nego ove sezone pa će se utakmice 1. kola igrati 6. i 7. rujna, što znači da će i početak kvalifikacija vjerojatno biti pomaknut za tjedan dana. Dinamo je ove sezone u 1. pretkolo Lige prvaka krenuo 7. srpnja.

Nokaut faza Lige prvaka počet će sredinom veljače, kao i ove sezone, a finale će se igrati 10. lipnja 2023. godine u Istanbulu, dva tjedna kasnije nego ove sezone. Finale LP-a igrat će se samo tjedan dana nakon završetka španjolskog i francuskog prvenstva.

Komentari

komentara

« Povratak