OVO SE TEŠKO ODBIJA: Europski velikan daje 20 milijuna eura za Šutala!

FOTO:

Zvuči nevjerojatno ali baš nekoliko sati prije početka hrvatskog Superkupa stižu zaista vatrene transfer priče  u kojima glavne uloge imaju zvijezde Dinama.

Prvo je ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano javio kako je vratar Dominik Livaković uspio sve dogovoriti s turskim gigantom Fenerbahčeom te kako sada preostaje da se klubovi međusobno dogovore oko odštete. No, Index.hr brzo doznaje kako je Fener opet odbijen! Livaković u ugovoru s Dinamom, koji mu istječe sljedeće ljeto, ima odštetnu klauzulu od deset milijuna eura i stav Dinamove uprave je da ga za manje od tog iznosa neće pustiti.

Nakon toga zakotrljala se opet priča u vezi Josipa Šutala, sjajnog braniča Dinama koji je također najskuplji igrač u ekipi ako pitate Transfermarkt (18 milijuna eura). Zasad smo čitali o interesu RB Leipziga, Lyona, Arsenala i Napolija. A ovog puta nizozemski mediji pišu kako je ozbiljno zagrizao Ajax!

Prema dosadašnjim signalima iz Maksimira, Dinamo za Šutala traži i više novca od procjene koju je dao Transfermarkt. Navodno se radi o 20 milijuna eura. Koliko je Šutalo vruća roba na tržištu pokazuje činjenica da to nije odbilo klubove, dapače, u priču je ozbiljno ušao još jedan, nizozemski velikan Ajax.

Kako piše nizozemski De Telegraaf, Ajax želi dovesti Šutala kao zamjenu za Jurriena Timbera (22), stopera kojeg je prodao u Arsenal za 45 milijuna eura i potencijalne bonuse. Taj posao samo što nije službeno potvrđen, a kad bude i kad Ajax dobije taj novac, ili barem dio njega, odmah će krenuti po Šutala.

“Usprkos tome što je relativno mlad igrač, Šutalo je već odigrao 81 utakmicu za prvu momčad Dinama iz Zagreba. Zabio je šest golova i namjestio četiri, a ugovor ima do ljeta 2028. godine. Što se njegovog dolaska tiče, sada je sve na sportskom direktoru Svenu Mislinstatu. Čim završi prodaju Timbera, može krenuti po Šutala”, piše De Telegraaf.

Komentari

komentara

« Povratak