OVO SE ZAISTA DOGAĐA: Lionel Messi odlazi iz Barcelone!

FOTO:

Leo Messi odlazi iz Barcelone! Napisati tu rečenicu valja s uskličnikom, iako su se kolege iz španjolskog dnevnika Marca od toga suzdržale. Vijest je to koju ove večeri prenose svi španjolski, zapravo i svi mediji koji su iole relevantniji izvor informacija o nogometu.

Messi je poslao telefaks na broj kluba, odnosno direktno u ured predsjednika Bertomeua. U telefaksu piše da je Messi sada voljan aktivirati klauzulu koja stoji u ugovoru, važećem do ljeta 2021. godine. U toj klauzuli piše da ponajbolji igrač svih vremena ima pravo raskinuti ugovor s klubom nakon svake sezone. Doduše, ta je opcija za proteklu sezonu službeno istekla 10. lipnja, ali kako je ovo posebno vrijeme, ono nakon korona-krize, Messi očekuje da mu s Camp Noua izađu u susret.

Nakon što je u petak razgovarao s novim trenerom Ronaldom Koemanom, Messi nije časio ni časa već se brže-bolje bacio na konačnu odluku. Rekao je – odlazim! Koemanu je već navijestio da se “više ne vidi u novoj Barci nego što se u njoj vidi”, a sad je stigla i potvrda koja je izazvala pravi potres u nogometnom svijetu.

Marca je objavila i sadržaj razgovora trenera Koemana s Messijem, djelovi kojeg su razljutili argentinskog nogometaša. Jedna rečenica posebno.

– Tvoje privilegije u ovom klubu su gotove. Sada se moraš posvetiti momčadi – rekao mu je Koeman i dodao: Neću biti fleksibilan, sada moraš misliti na momčad.

Messi je sastanak s Koemanom koji se održao u petak napustio vidno iznenađen, a nizozemski stručnjak prema njemu se postavio strogo i autoritativno, što je odnos kakvog do sada Messi nije imao ni s jednim trenerom koji ga je vodio. Messiju je rečeno da će ugovor o produljenju suradnje s Barcelonom dobiti na potpis, iako nije dobro podnio to što mu neki bliski prijatelji i suigrači poput Luisa Suareza i Artura Vidala odlaze iz kluba. (Sportske novosti)

Komentari

komentara

« Povratak