OVO SU FAVORITI: FIFA u prosincu proglašava najboljeg

FOTO:

Svečana dodjela nagrada FIFA The Best, prvotno zakazana za rujan, a odgođena zbog pandemije koronavirusa, održat će se u virtualnom obliku 17. prosinca, objavila je u petak FIFA.

Nasljednici Lionela Messija i Megan Rapinoe, koji su okrunjeni prošle godine u milanskoj La Scali, dobit će pokal nalik na Zlatnu loptu, budući da je ove godine otkazana i nagrada koju u prosincu obično dodjeljuje magazin France Football.

“Nakon sigurnog nastavka nogometnih natjecanja, zahvaljujući mješavini napornog rada i solidarnosti u našem sportu, nogomet je mnogima bio rijedak izvor utjehe i radosti. Stoga je važno da FIFA poštuje ova postignuća u tom pogledu u ovoj izvanrednoj godini “, objašnjava FIFA u priopćenju, prenosi net.hr.

Pobjednike će odabrati glasovi kapetana i trenera nacionalnih timova, skupine od više od 200 sportskih novinara, kao i navijača putem putem interneta od 25. studenog do 9. prosinca.

Glavna priznanja u nogometu ove godine je dosad dodijelila UEFA, koja je 1. listopada okrunila poljskog napadača Roberta Lewandowskog, pobjednika Lige prvaka s Bayernom iz Münchena, kao i Dankinju Pernille Harder, za najbolje.

Komentari

komentara

« Povratak