Ovo su tri scenarija za kraj Lige prvaka, Uefa se mora odlučiti za jedan

FOTO:

UEFA završetak svojih klupskih natjecanja, Lige prvaka i Europa lige, namjerava održati u kolovozu, ali tek će na sastanku 17. lipnja konkretno odlučiti u kojem formatu bi se završnica europskih kupova trebala odigrati. (index.hr)

Madridski AS tvrdi da se Uefa mora odlučiti između tri opcije, a ona klasična, utakmice s uzvratima, najmanje je realna. No u slučaju da se zaista stvore uvjeti za odigravanje utakmica nokaut faze, što je zaista teško očekivati s obzirom na to da je malo vremena, AS piše kako bi se finale Lige prvaka umjesto u Istanbulu igralo u Lisabonu ili Münchenu.

Drugi scenarij je da se odigra Final Four na neutralnom terenu – dakle nešto što smo viđali u rukometnoj Ligi prvaka i košarkaškoj Euroligi, a treći scenarij je Final Eight na neutralnom terenu koji bi izabrala Uefa.

Ideja je da se sve utakmice okončaju tijekom kolovoza, a finale je planirano za 29. kolovoza. U Ligi prvaka su, podsjetimo, četvrtfinale već osigurali PSG, Atletico, Atalanta i RB Leipzig, a preostale četvrtfinaliste dat će dvoboji Bayerna i Chelseaja (prva utakmica 3:0), Barcelone i Napolija (1:1), Manchester Cityja i Real Madrida (2:1) te Juventusa i Lyona (0:1).

Komentari

komentara

« Povratak