OVO SVI ŽELIMO: Evo koga izbornik želi na Svjetskom prvenstvu!

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je pobjedu u drugoj prijateljskoj utakmici. Nakon remija protiv Slovenije, izabranici Zlatka Dalića svladali su Bugarsku 2:1. Golove su postigli Andrej Kramarić i kapetan Luka Modrić.

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić odradio je presicu pred okupljenim novinarima. Među prvim pitanjima bilo je kako je zadovoljan odrađenim ovim reprezentativnim ciklusom:

“Pa ja sam jako zadovoljan svime što se dogodilo u ovih sedam, osam dana. Završili smo s pobjedom koja je bila teško izvojevana, ali izborili smo je. Sve skupa sam prezadovoljan, kao i dečki. Bitno je da smo pobjedom završili naše okupljanje i ovaj naš uspješni team-building. Idemo sad u onu pravu borbu koja slijedi već u šestom mjesecu, to je Liga nacija i spremni smo za sve te nove, prave izazove”, rekao je Dalić u prvoj izjavi nakon utakmice. Potom je prokomentirao sustav 3-5-2:

“Mislim da je taj novi sustav bio OK. To je definitivno sistem koji mi možemo igrati, pogotovo kad budemo igrali protiv nekih jačih momčadi, kad se budemo trebali malo više braniti i igrati malo zatvorenije. Dakle, imamo još jednu opciju uz naš standardni sustav igre, a imamo i kvalitetu igrati oboje. Sad slijede dva teška mjeseca za igrače u klubovima, mi ćemo ih pratiti, i na kraju složiti dobru reprezentaciju”.

Za kraj je prokomentirao ždrijeb Svjetskog prvenstva koji je na rasporedu u petak:

“Ja nemam nekih velikih želja. Ždrijeb ti je nekad naklonjen, nekad nije, a mi želimo proći grupu tko god da nam dođe. Možda bi htjeli izbjeći tu Francusku, možda dobiti iz trećeg i četvrtog pota neke afričke ili azijske reprezentacije umjesto europskih, ali nećemo birati. Ja sam optimist, znam da možemo ostvariti zadani cilj tko god da nam dođe”, zaključio je izbornik Vatrenih.

KAKVA BOMBETINA: DINAMO U SVOJE REDOVE DOVODI HRVATSKOG REPREZENTATIVCA?

Komentari

komentara

« Povratak