OVOG SMO SE BOJALI: UEFA kaznila Hrvatsku zbog događaja s utakmice protiv Albanije!

FOTO:

“UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez s ukupno 28 tisuća eura zbog paljenja baklji (17.500 eura) i bacanja predmeta (10.500 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice Hrvatska – Albanija koja je odigrana 19. lipnja u Hamburgu”, objavio je HNS.

O potencijalnoj kazni za moguće rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje navijača zasad se ne zna ništa. Podsjetimo, UEFA je u četvrtak objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije jer su albanski navijači tijekom utakmice skandirali “ubij Srbina”, a navodno im se pridružio i jedan dio hrvatskih navijača.

To je druga kazna za HNS tijekom aktualnog Eura. Zbog incidenata na utakmici sa Španjolskom, odnosno zbog bacanja plastičnih čaša i paljenje baklji, HNS je kažnjen s ukupno 87.875 eura. S današnjom kaznom iznos koji HNS mora platiti UEFA-i popeo se na 115.875 eura.

U službenom priopćenju iz HNS-a su poručili: “Hrvatski nogometni savez zahvaljuje hrvatskim navijačima na odličnoj podršci i još jednom poziva na suzdržavanje od paljenja i bacanja bengalki.”

Komentari

komentara

« Povratak