PA GDJE BAŠ TAMO? Nećete vjerovati koju reprezentaciju preuzima Robert Prosinečki!

FOTO:

Hrvatski nogometni velikan, Robert Prosinečki, posljednji posao odradio je kao trener slovenske NK Olimpije ali tamo se nije predugo zadržao.

A sada mu se smiješi posao na jednom posve novom kontinentu. Naime, Vietnamnet piše da su Robert Prosinečki i Dragan Skočić kandidati za preuzimanje reprezentacije Vijetnama.

Dosadašnji izbornik Park Hang-seo napustio je izborničko mjesto, a u igri su još i Slaven Skeledžić i Božidar Bandović. Vijetnamci o Prosinečkom pišu sljedeće: “Prosinečki je radio kao pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije između 2006. i 2010. godine prije nego što je od 2014. do 2017. vodio Azerbajdžan te od 2018. do 2019. Bosnu i Hercegovinu.”

Skočić je također među 25 kandidata, a o njemu navode: “Uspio je odvesti Iran na Svjetsko prvenstvo s rekordnih 25 bodova iz 10 utakmica u trećem krugu kvalifikacija. Bio je to najbolji nastup Irana u povijesti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.” Novi izbornik trebao bi biti imenovan početkom 2023. godine.

Vijetnam je trenutno 96. reprezentacija svijeta, a najbolji plasman na FIFA-inoj ljestvici imao je 1998. godine, kada je bio 84. na svijetu. Pet puta je nastupio na Azijskom kupu, a 2017. i 2019. dogurao je do četvrtfinala. Na Svjetsko prvenstvo Vijetnam se nikad nije kvalificirao.

Komentari

komentara

« Povratak