PA GDJE BAŠ TAMO? Trebao je biti nasljednik Inieste u Barci, a sada iznenadio transferom!

FOTO:

Teško da će velika Barcelona uskoro imati prave nasljednike legendarnog dvojca Xavija i Inieste. No, zato kao na traci redovito gledamo njihove “nasljednike”.

Jedan od njih svakako je bio Riqui Puiq, danas 22-godišnjak koji je sad već davne 2014. godine došao u klub iz UFB Jabac i Terrassa. Naime, na Puiqa više ne računa trener Xavi piše AS te je sve spremno za njegov transfer.

A destinacija je iznenadila mnoge. Igrač koji je gotovo cijele 2020. godine vrijedio i 25 milijuna eura će napraviti transfer u američki Los Angeles Galaxy. Transfer bi se trebao završiti ovih dana jer je rok za registraciju igrača u SAD-u do 4. kolovoza. Puigu ugovor s Barcelonom istječe sljedećeg ljeta i klub na njemu želi zaraditi od prodaje.

Puiga su u tinejdžerskim danima proglašavali nasljednikom Andrea Inieste, jednog od najvećih veznjaka svih vremena. Ipak, Puig nije uspio ispuniti očekivanja i posljednjih je mjeseci daleko od udarne momčadi Blaugrane. Njegova vrijednost prema Transfermarktu je sedam milijuna eura, a toliko bi i klub iz Los Angelesa mogao platiti Barceloni.

Puigov prelazak u MLS je neobičan jer je imao nekoliko ponuda europskih klubova. Poznato je da u MLS odlaze zvijezde u veteranskim godinama, no Puig je odlučio otići praktički na početku ozbiljne profesionalne karijere.

Komentari

komentara

« Povratak