PA ŠTO SE TO DOGAĐA U HAJDUKU? Stigao odgovor Vuliću: ‘On nije u mogućnosti…’

FOTO:

Nakon što je dobio otkaz u Hajduku, a na njegovo mjesto sjeo Siniša Oreščanin, Zoran Vulić kritizira rad splitskog kluba, posebno predsjednika Jasmina Huljaja, voditelja Akademije Krešimira Gojuna te sportskog direktora Sašu Bjelanovića:

“Od prvog dana imao sam maksimalnu opstrukciju, nikakav suport sportskog direktora. On bi se trebao prvo upoznati s tim koji mu je zadatak kad preuzme neko radno mjesto. Okolo je pričao kako su mi staromodni treninzi. Gojun mi je govorio da je došao ovdje prije dvije godine i počeo pričati priču na koju sam skoro zaspao. Kad krenem, dođe mi muka. U ova dva i pol mjeseca smršavio sam devet kila”, rekao je Vulić, a uskoro je došao i odgovor Hajduka, koji prenosimo u cijelosti:

“Gospodina Zorana Vulića se prije nešto manje od tri mjeseca u najboljoj namjeri promoviralo u novog trenera Hajduka. Smatrali smo da svojim znanjem i iskustvom može pomoći momčadi, ali i Klubu u situaciji u kojoj se našao u tom trenutku. U samoj najavi njegovog dolaska rekao je da je koncentriran isključivo na teren, a na kraju je ispalo da je to bilo zadnje o čemu je zapravo brinuo što i nije čudno jer je od prvog dana bio previše opterećen borbama s imaginarnim neprijateljima. Izjave o nepostojanju podrške od prvog su dana više nego neutemeljene jer upravo se na moje inzistiranje njega ustoličilo kao trenera. Zar ne bi bilo kontradiktorno da sam ga ja doveo i opstruirao u istom trenutku”, poručio je Saša Bjelanović pa nastavio:

“Žao mi je da gospodin Vulić, koji je mnogo puta spomenuo da mu je Hajdukna prvom mjestu, zbog osobne taštine nije u mogućnosti kontrolirati samog sebe. Ovakvim izjavama koje nemaju veze s istinom dodatno potpaljuje ionako negativnu atmosferu izravno time utječući na igrače koji su spomenuti , ali i svoje kolege trenere koji ga nasljeđuju. Tu nema niti malo kolegijalnosti. Njegov namjera je prikazati sebe kao žrtvu od prvog dana dolaska u Hajduk i iznošenje konstruiranih neistina da bi u javnosti prikupio nekakve poene u situaciji kada bi svojim primjerom, kao dijete Kluba, trebao smirivati situaciju.”

“Mnogo puta je upozoravan zbog svojih istupa i stvaranja sukoba na brojnim konferencijama za medije. Toleriralo mu se u nadi da će neke stvari popraviti, ali i u nadi da će upravo teren i rezultati pokazati da zaslužuje biti na klupi Hajduka.”

“Blatio je osobe i trenere iz Akademije koje odgovorno i profesionalno rade svoj posao za dobrobit Hajduka. Nije se udostojio niti popričati s njima od prvog dana, nego se postavio s visoka i dijelio lekcije o upravljanju, a okolo je istodobno kritizirao rad Uprave, struke i Akademije. Želio je pokazati da je iznad svih što u praksi naravno nije bilo moguće, a znamo i svi da u klubu postoji hijerarhija upravljanja i donošenja odluka. Iznošenje teorija zavjere, dodatno potpirivanje atmosfere u ovoj situaciji i gledanje ”tko je odakle” najviše šteti Hajduku, a posebno sam tužan jer dolazi od ljudi koji se zaklinju u ljubav prema Klubu. Nije korektno s njegove strane da je istodobno hvalio rad i način upravljanja u drugim klubovima, a s druge strane prozivati ljude u Klubu samo zbog toga što dolaze iz drugih gradova.”

“Za razliku od gospodina Vulića znam prepoznati i priznati svoju grešku, a u ovom slučaju je ta to što sam inzistirao na njegovom dovođenju jer očito je da nisam bio do kraja upoznat s njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetama. Ne želim daljnju polemiku s njim u javnosti. Želim mu, bez obzira na njegove istupe, sreću i uspjeh u daljnjoj karijeri i pronalasku novog kluba. On kao bivši legendarni igrač i trener Kluba to itekako zaslužuje.”

JELIČIĆ I TUDOR BEZ DLAKE NA JEZIKU: Hajdukove legende ogorčeno o stanju u velikanu s Poljuda!

goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak