PADA HRVATSKI REKORD: Ni jedan Hrvat nije prodan za toliko novca!

FOTO:

Sportske novosti ekskluzivno saznaju kako će uskoro biti srušen rekord u domaćem nogometu. Glavni akter ove priče je mladi supertalentirani Rocco Živković, kapetan kadetske momčadi Istre 1961 i U16 reprezentacije Hrvatske, koji će postati novi član Red Bull Salzburga.

Rocco je jedan od tri sina Igora Žikovića, koji je 1990-ih godina skupio 27 prvoligaških nastupa u dresu “stare” Istre. On je u eri Michaela Glovera bio i sportski direktor, a odnedavno se opet zaposlio u Istri 1961. Očito je Igor Žiković imao važnu ulogu u ovoj priči i pridonio da pulski prvoligaš zaradi novac od transfera.

Da će Istra 1961 sigurno iznimno dobro proći u ovom transferu, vidi se već po tome da je ta priča ostala tajnom dugo vremena nakon što je započela. SN doznaju kako su Austrijanci pratili mladog nogometaša i u njegove se potencijale definitivno uvjerili u rujnu, tijekom odigravanja 2. memorijala Vlatko Marković. Na tom turniru je Hrvatska osvojila prvo mjesto u konkurenciji osam selekcija, a Rocco Žiković proglašen je najboljim igračem.

Dok se zbog formalnosti (starosna granica) krajem siječnja ne objelodani transfer, može se tek nagađati visina transfera. No, dobro upućeni posrednički krugovi ističu da bi ovo trebao biti najveći iznos za jednog igrača tih godina u Hrvatskoj. Inozemni klubovi u pravilu odštete plaćaju s fiksnom temeljnom cijenom te dogovaraju bonuse. U ovom slučaju se govori da bi uz ispunjenje realnih bonusa transfer mogao u konačnici iznositi između 2 i 3 milijuna eura!

Komentari

komentara

« Povratak