PADAJU NOVE KRITIKE NA RAČUN TUDORA: Legenda Marseillea šokirana…

FOTO:

Hrvatski trener Igor Tudor i njegov Olympique Marseille prolaze kroz pravu krizu. Poznati klub već je pet utakmica bez pobjede što je ozbiljna kriza, a u tom nizu imaju čak četiri poraza.

Marseille je poveo protiv Tottenhama u utakmici posljednjeg kola skupine, u kojoj je svaki od četiri kluba uoči zadnje utakmice mogao proći dalje, ali su Spursi preokretom i golom za pobjedu u posljednjoj minuti nadoknade izbili na prvo mjesto, a Marseille izbacili iz Europe. Da stvar bude dodatno tragična, Marseille je do tog gola imao barem Europsku ligu u rukama.

Ovo ispadanje Marseillea izazvalo je burne reakcije brojnih legendi kluba i bivših igrača, a jedan od njih je i Mathieu Valbuena, nogometaš Olympiacosa koji je od 2006. do 2014. igrao za Marseille i tamo stekao status legende. Dao je intervju za So Foot u kojem je žestoko udario po treneru Marseillea, hrvatskom stručnjaku Igoru Tudoru.

“Kad igrate utakmicu godine, a Dimitrija Payeta ostavite na klupi, to je loša odluka. Čak i ako nije u sjajnoj formi, on vam na kraju utakmice može pomoći nekim prekidom, nekom gestom, bilo čime. Isto vrijedi i za Jonathana Claussa koji je ostao na klupi da bi igrao Issa Kabore. Nisu to bile najmudrije Tudorove odluke”, rekao je Valbuena pa dodao:

“Šokiran sam da igračima nije javljeno da ne moraju u zadnjim minutama juriti pobjedu jer je Eintracht pobijedio. To je potpuno van pameti. To je ogroman propust. Europa liga bi bila razočaranje, ali bi svakako bila manje zlo od ovog što nas sada čeka. Marseille je mogao imati sve, a sada nema ništa.”

Komentari

komentara

« Povratak