PAKAO U SPLITU: Neredi oko Poljuda! Navijači Hajduka napali policiju, bacaju kamenje i baklje…

FOTO:

Frustracija kod navijača Hajduka je prema svemu sudeći dosegla vrhunac. Nakon poraza od Dinama u polufinalu Kupa došlo je do nereda na Poljudu.

Kako pišu hrvatski portali, oko Poljuda su se čuli topovski udari. Na istočnoj strani kod stadiona bacalo se kamenje i izbila je tučnjava, javlja Indexov novinar s terena. Kako nam javljaju čitatelji, divljanja je bilo i oko okolnih zgrada. Kako javlja Slobodna Dalmacija, navijači su u širem krugu Poljuda bacali baklje, kamenje i staklene boce te napadali policiju i prevrtali kontejnere.

Podsjetimo, Odmah nakon kraja utakmice dio navijača Hajduka utrčao je na travnjak Poljuda i krenuo prema igračima Dinama koji su slavili plasman u finale Kupa. Igrači su potrčali prema tunelu. Policija je odmah intervenirala i navijači su potjerani natrag na tribinu. Navijači Hajduka pritom su gađali BBB-e bakljama, letjele su i sjedalice.

Dinamo je na Poljudu pobijedio Hajduk s 1:0 golom Sandra Kulenovića u 15. minuti, dok je u drugom polufinalu Rijeka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici identičnim rezultatom porazila Lokomotivu golom Ivana Smolčića u 70. minuti.

Ove godine finale se igra na dvije utakmice, prva je 15. svibnja u Zagrebu, a uzvrat je na Dan državnosti, 30. svibnja, na Rujevici.

Fotografije nereda možete pogledati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak