PALA JE ODLUKA: Evo za koga će igrati Robert Ljubičić!

FOTO:

Veznjak Dinama Robert Ljubičić odlučio je odbiti poziv austrijske reprezentacije kako bi mogao nastupati za Hrvatsku, objavile su danas Sportske novosti.

Podsjetimo, prije posljednje reprezentativne akcije austrijski izbornik Ralf Rangnick objavio je popis 24 nogometaša za utakmice Lige nacija protiv Francuske i Hrvatske. Među 15 igrača s pretpozivom bio je i Ljubičić.

Ljubičić je Hrvat rođen u Beču te je u Austriji i proveo cijeli život, sve do dolaska u Dinamo uoči ove sezone. Iako ga je Dinamo doveo da pojača vezni red, Ante Čačić mu je namijenio poziciju lijevog beka, na kojoj je pokupio simpatije navijača. Brojni hvalospjevi stigli su nakon što je odigrao sjajnu partiju protiv Chelseaja u Ligi prvaka.

Rangnick mu je pretpozivom pokazao da je to uočio, no Ljubičić, koji još uvijek nema nastup za seniorsku selekciju Austrije, odlučio se za Hrvatsku. Ljubičić je 2019. godine dvaput zaigrao za hrvatsku U-20 reprezentaciju, a nakon toga je jednom zaigrao za austrijsku U-21 selekciju. Njegov dvije godine stariji brat Dejan već je triput zaigrao za Austriju te je pozvan i posljednji put.

Komentari

komentara

« Povratak