PALA JE ODLUKA: Hrvatska nogometna liga ima novog prvoligaša!

FOTO:

Nakon sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport, Tomislava Družaka, s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta, piše sportklub.hr.

Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Iz svega odigranog proizlazi jedna vrlo radosna vijest za sve obožavatelje sporta i nogometa. Hrvatski nogomet, barem onaj prvoligaški, vraća se na travnjake. Ista situacija je i s Kupom, koji je došao do polufinalne faze.

Polufinalne utakmice Kupa igrat će se 30. svibnja, za 6. lipnja je predviđen nastavak HNL-a. Finale Kupa igrat će se 1. kolovoza. Druga liga i sve ostale niže lige neće se igrati, kao ni utakmice mlađih uzrasta. Tu informaciju danas je potvrdio i prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović, koji tvrdi kako se HNS slaže s preporukama Civilnog stožera.

Kakav ishod onda očekivati što se tiče relegacije i promocije klubova iz iz prvog u drugi razred hrvatskog nogometa i obrnuto? To je već nešto teže prognozirati, no možemo se pozabaviti tom tematikom.

Znamo da je u jednom trenutku tijekom ove sezone bila zagovarana prva liga s 12 klubova, no ovakav scenarij definitivno će otežati stremljenja k tom cilju. Za očekivati je dakle, da na snazi ostaje Liga 10 koju tako zdušno zagovara predsjednik Davor Šuker. Jer da se HNL prekinuo, bilo bi jedino logično i normalno da se liga proširi i bilo bi skroz nepošteno bilo koji klub gurnuti u Drugu ligu.

S nastavkom Prve HNL, na životu ostaje borba za naslov, ako se ista uopće može nazvati borbom, kao i borba za ostanak. Najbliže relegaciji u ovom trenutku su Varaždin i Inter Zaprešić, koji dijele posljednje mjesto sa 17 osvojenih bodova iz 26 odigranih kola, iako ni Istra (19 bodova), nije u mnogo boljoj poziciji. Iz tog tria netko će definitivno završiti u drugoj ligi, a netko možda, jer još jedan klub će igrati kvalifikacije s drugoplasiranim sastavom 2. HNL.

A kako stvari stoje u 2. HNL koja se, podsjetimo, neće dovršiti? Šibenik će prema svemu sudeći, od iduće sezone biti novi prvoligaš, na što se malotko može požaliti, jer u trenutku prekida prvenstva zbog COVIDA-19 bili su uvjerljivo vodeći na tablici 41 bodom, osam bodova ispred prvih pratitelja.

Na drugom mjestu nalazi se Croatia iz Zmijavaca, koja dijeli jednak broj bodova s riječkim Orijentom, ali bolja gol razlika omogućit će momčadi iz Zmijavaca da se bori za 1. ligu s nekim od navedenog trojca iz 1. HNL kroz kvalifikacije, ukoliko naravno do takvog raspleta dođe. Sudeći po svemu, teško je očekivati da nitko iz Prve lige neće ispasti u niži rang, a to bi moralo značiti da će ga zamijeniti netko iz Druge lige. Stoga je navedeni rasplet situacije i onaj najočekivaniji.

KORAK DO TRANSFERA: NUDE MU DIEGA COSTU I BALOTELLIJA, ALI ON ŽELI SAMO MANDŽUKIĆA!

BILO JE I VRIJEME: Ovo je prvi Hrvat koji će zaigrati za Manchester Untied!?

Komentari

komentara

« Povratak