PALA JE VELIKA ODLUKA: Josip Brekalo odlučio hoće li ostati u Hajduku!

FOTO:

Josip Brekalo vratio se u hrvatski nogomet, točnije u Hajduk Split, kako bi vratio staru formu te sredio vizu za Europsko prvenstvo. Formu je definitivno vratio s obzirom da je postigao dva gola te čak osam asistencija. No, to očito nije bilo dovoljno za izbornika Dalića koji ga nije stavio ni na pretpoziv.

Navijači Hajduka posljednjih dana itekako su strepili jer iznad Brekala i njegovog eventualnog ostanka u Splitu je golemi upitnik. Posudba je bila dogovorena do kraja ove sezone, a onda se Josip vraća u Fiorentinu jer s njom ima ugovor do ljeta 2026. godine.

S obzirom na to da njegova Fiorentina upravo igra finale Konferencijske lige protiv Olympiacosa, Brekalo je dao izjavu za televiziju Arena Sport. Novinarka ga je najprije pitala o ulasku Fiorentine u borbu za europski trofej. Odgovorio je kako nije iznenađen što se talijanski klub probio do finala.

“Znam da Fiorentina posjeduje kvalitetu kako bi svakog protivnika pobijedila u dvije utakmice. To su uspjeli dvije godine zaredom i nadam se da će iz drugog pokušaja biti uspješno”, izjavio je krilni napadač te dodao da Fiorentina ima igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, među kojima je izdvojio Bonaventuru.

Govorio je i o tome hoće li ostati u Hajduku ili se vratiti u Fiorentinu. “Ja sam igrač Fiorentine, koji je ovdje na posudbi. Vidjet ćemo kakvi su njihovi planovi kada završi sezona. Naravno, ponosan sam što sam dio tako velikog kluba i nadam se svojoj šansi tamo.

Došao sam ovamo dati sve od sebe, vratiti se u formu. Između ostaloga, ja sam inzistirao na posudbi, oni su bili zadovoljni sa mnom. Kao što sam rekao, igra se svaka dva, tri četiri dana i svaki im je igrač bio bitan.

Međutim, radi svojeg razvoja i forme tražio sam izlaz u nekoj posudbi. Na kraju je najbitnije da sam se vratio u formu i da mogu iduće sezone krenuti što bolje”, odgovorio je Brekalo, koji je ranije u karijeri nastupao za Dinamo, Wolfsburg, Stuttgart i Torino, dok je za Hrvatsku sakupio 35 utakmica i četiri pogotka.

Prema svemu sudeći, Brekalo ipak neće nastaviti s Hajdukom…

Komentari

komentara

« Povratak