PALE SU TEŠKE OPTUŽBE: Joaquin Sosa brutalno kritizirao Dinamo!

FOTO:

Kada je pred sam kraj ljetnog prijelaznog roka iz Bologne u Dinamo došao urugvajski branič Joaquin Sosa, svi su pomislili kako je Jakirović napokon sredio obranu. Međutim, ovog braniča danas pamtimo kao jedan od najgorih ‘pojačanja’ Dinama u modernoj povijesti.

Čak su neki domaći mediji pisali kako je upravo Sergej Jakirović tražio njegov dolazak te da su ga otpisali nakon svega nekoliko treninga. Ovaj 22-godišnjak iz Fray Bentosa upisao je samo tri nastupa za Dinamo, od čeka dva su bila u kupu. U HNL-u je dobio samo 12 minuta u domaćoj pobjedi protiv Istre 3:0.

Sosa je došao na posudbu uz mogućnost otkupa, ali ta posudba je raskinuta nakon samo pola godine. O svom iskustvu u Dinamu govorio je za urugvajsko izdanje ESPN-a:

“Kroz godine sam upoznao brojne kulture i svugdje izvukao nešto što mi je pomoglo da napredujem. Ne i u Zagrebu. Nisam se nijedan dan osjećao kao da sam blizu da se prilagodim. Trener uopće nije razgovarao sa mnom. Ako ne govorite hrvatski, u Dinamu ste izolirani. Stvari nisu nimalo išle po planu. Išao sam u Dinamo da steknem još iskustva i iskušam se u igranju nogometa u Europi, ali ništa od toga se nije dogodilo”, rekao je Sosa.

Sosa je početkom zimskog prijelaznog roka vraćen u Bolognu, ali je potom odmah proslijeđen u Montreal FC. MLS je već započeo, ali dotični još uvijek čeka na debi…

Komentari

komentara

« Povratak