PALE SU TEŠKE RIJEČI: Aleksandar Čeferin brutalno napao Bobana!

FOTO:

Predsjednik UEFA-e Slovenac Aleksander Čeferin (56) objavio je u četvrtak da se neće kandidirati za reizbor na tu dužnost 2027. godine.

Slovenac je tu odluku donio dva tjedna nakon što su na površinu isplivale trzavice između njega i Zvonimira Bobana, koji je donedavno bio jedan od glavnih suradnika Čeferina. No onda su se stvari promijenile i Boban je odlučio otići.

Čeferin je na današnjem kongresu UEFA-e iznio svoje razloge: “Umoran od samozvanih moralnih autoriteta koji su moralni dok se to ne kosi s njihovim osobnim interesima”, rekao je Slovenac, aludirajući na sad već bivšeg suradnika Bobana. Potom je nastavio:

“Samo ću odvojiti dvije rečenice na samozvani moralni autoritet”, nastavio je UEFA-in predsjednik. “Znate o kojoj osobi govorim i ne zaslužuje komentar s moje strane, ljudi koji ga poznaju će sami donijeti svoj sud. Evo samo jedne rečenice o njegovom patetičnom kriku o moralnosti. On je bio jedna od rijetkih osoba koje su znale da se neću kandidirati u 2027.

Čim je saznao da ću to objaviti nakon Kongresa, izašao je sa svojim narcisoidnim pismom. Nije mogao pričekati jer onda njegovo cendranje više ne bi imalo smisla. Sada razmislite, čije su osobne ambicije u pitanju? Čija je moralnost u pitanju? Da završim, jako sam sretan što sam napokon mogao objasniti svoje gledište. Dobro je da sam to napravio ranije”, prenio je Telegraph.

Isti izvor dodaje kako su bliski izvori Bobanu javili kako ne planira komentirati ove izjave. Podsjetimo, legendarni Zvonimir Bovan je bio glavni UEFA-in operativac i bliski suradnik predsjednika Aleksandera Čeferina, ali nije mogao ni želio prijeći preko Čeferinova pokušaja da, kako on smatra, nasilno ostane na vlasti dulje nego što je trebao.

Čeferin je krajem prošle godine počeo gurati promjene UEFA-ina statuta koje bi mu omogućile i četvrti mandat na čelu krovne europske nogometne federacije. Slovencu aktualni mandat UEFA-ina predsjednika istječe 2027. godine i prema statutu se više ne može kandidirati, odnosno ne može biti na vlasti više od 12 godina.

Komentari

komentara

« Povratak