PALE SU TEŠKE RIJEČI: Evo što je prvi čovjek Zrinskog rekao nakon poraza od Šibenika!

FOTO:

Zrinski Osječko ipak nije uspio plasirati se u prvu ligu jer je Šibenik bio bolji 0:2 u posljednjem kolu druge lige. Bio je to susret koji je odlučivao novog prvoligaša pa su se tako Šibenčani vratili u prvu ligu nakon samo jedne godine izbivanja.

I kako to biva, opet imamo nezadovoljstva zbog suđenja. Prvi čovjek Zrinskog Ivan Komak nakon utakmice bio je ogorčen suđenjem Frana Jovića. Jović je pri rezultatu 0:0 dosudio jedanaesterac za Šibenik, a zatim je, prema Komakovom mišljenju, zakinuo Zrinski za kazneni udarac i umjesto toga dodijelio isključujući drugi žuti karton Petru Korovu zbog simuliranja. Do kraja je Zrinski dobio još dva crvena, a Šibenik jedan.

Komak je u žestokom obraćanju medijima govorio ovako:

“Ja sam to znao, ali mislio sam da neće baš tako biti. Ovo je bezobraština. Ja ću tražiti izuzeće ovog suca. Ali on ima još dvije godine suđenja i zato su njega dali jer on može sutra biti razriješen. To je sve danas napravljeno. I moji prijatelji Osječani podvili su rep. Sve to ide od Kustića i vrha HNS-a. To je moralo biti.

Ja sam rekao da ću ih mijenjati i mijenjat ću ih. Neću odustati. Nagodinu ću biti prvak opet. Sve znam sada. Treba očistiti gamad. Ići ćemo po županijama, ovaj vrh treba skinuti. Gledajte, mi smo treći na svijetu. Nemamo poligona, nemamo ništa, što mi imamo? Nemamo suca na Svjetskom prvenstvu. Pa kako ćemo imati s ovakvim suđenjem? Tko smo? Čitav svijet zna da smo lopovi!

Ja se s time ne slažem da se Hrvatska tretira kao lopovska organizacija, a to je tako. Danas se pokazalo da ovo nema veze s nogometom. Čiji su to interesi? Netko s vrha može zapovijedati kako hoće. Rekao sam, ne treba skinuti samo suce, treba skinuti prva tri čovjeka s vrha! Tko je delegirao ove suce, njega treba skinuti! Ja ću se žaliti UEFA-i pa da vidimo. Ja na ovome neću stati. Ja sam privrednik, ali ovo je čista krađa.”

“Zbog ovoga će Hrvatska proći loše na Euru”

Komak je u svom obraćanju spomenuo i da će Hrvatska zbog ovoga loše proći na Europskom prvenstvu, a mi smo ga pitali da nam pojasni tu izjavu. “Da, zbog ovoga će Hrvatska proći loše na Europskom prvenstvu. Sve se to vraća. Ne možete vi jednoga gaziti tek tako. Mi imamo divnu reprezentaciju, ali kako radimo, netko to mora platiti. To sam htio reći”, rekao nam je.

Na naše pitanje koga krivi za ovaj poraz, odgovorio je: “Suca krivim, prvo dosudi njima nepostojeći penal, onda treba dosuditi penal za nas, a da nam crveni karton. Što hoćemo više? Bez dva igrača smo ostali. Da smo bili kompletni, zabili bismo im 3-4 komada. Sramota za hrvatsku demokraciju i državu i naciju.”

Najavio je da će sve ovo “prijaviti Europi”, a na pitanje zašto misli da Zrinski smeta HNS-u, kaže: “Mislili su da ja neću doći do ovog mjesta. Kad je došla voda do vrata… HNS-u smeta Zrinski jer sam rekao da ću mijenjati vrh. To smeta Marijanu Kustiću, Vučemiloviću i takvima… Politika je to, zna se to sve. Ali Zrinskog će biti, a Kustića neće biti.”

Komentari

komentara

« Povratak