PAMETNI NEYMAR: Evo kako je Brazilac pronašao rupu u zakonu!

FOTO:

Brazilski majstor Neymar jedan je od najboljih igrača na svijetu. Brazilac je u ljeto 2017. godine napravio nevjerojatni transfer kada je iz Barcelone odlučio otići u francuski PSG. Taj transfer je još uvijek najveći posao u povijesti nogometa.

No, sve više se priča kako Neymar nije zadovoljan s onim što se događa u Parizu. Momčad nije ni blizu favoritima za osvajanje Lige prvaka iako se trenutno nalazi u četvrtfinalu. Osvajanja raznih domaćih naslova jednostavno nije ono što je tražio. Iz tog razloga želi što prije napraviti povratak u Barcelonu. A izgleda kako je pronašao način kako da dođe do toga.

Škot Andy Webster pokazao je put kojim bi Neymar ovoga ljeta mogao napokon ishoditi transfer u Barcelonu. Webster je bio škotski stoper i reprezentativac koji je raskinuo svoj ugovor s Heartsom godinu prije njegova isteka kako bi prešao u Wigan.

Uspio je to bez da je aktivirao članak 17 FIFA-ina pravilnika o transferima u nogometu te je tako izbjegao moguće sankcije. Njegov bijeg iz Heartsa završio je na Međunarodnoj arbitraži.

Tamo je odlučeno da Wigan Heartsu mora uplatiti samo 150 tisuća funti koliko bi igrač zaradio u zadnjoj godini ugovora. FIFA je ranije odlučila kako se radi o iznosu od 625 tisuća funti, a Škoti su tražili 4,6 milijuna funti odštete.

Međunarodna arbitraža odlučila je u takozvanoj Websterovoj odluci napraviti presedan na koji će se Neymar sada pozvati u pokušaju da pobjegne u Barcelonu. Pregovori su, tvrde neki mediji, već počeli.

Komentari

komentara

« Povratak