PEH ZA ENGLEZE: Ključni igrač se ozlijedio! Upitan za iduću utakmicu…

FOTO:

Gareth Southgate i njegova Engleska upisali su visoku pobjedu 6:2 protiv Irana u sklopu prvog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu.

Uz dvostrukog strijelca i igrača utakmice Bukaya Saku zabijali su još Jude Bellingham, Raheem Sterling, Marcus Rashford i Jack Grealish. Nemoguće je izdvojiti išta negativno u nastupu Engleza, a na visokoj razini bio je i Harry Maguire, često osporavani stoper Manchester Uniteda, koji je zbog velikih oscilacija u formi ove sezone započeo samo šest premierligaških utakmica pod Erikom ten Hagom.

Međutim, protiv Iranaca Maguire je bio sjajan u obrani, ali i vrlo opasan u napadačkim prekidima te se i sam zamalo upisao u strijelce, ali ga je zaustavila prečka.

Njegov nastup okončan je u 70. minuti kada ga je zamijenio Eric Dier, a prije izlaska medicinska služba je nad Maguireom izvela pregled kakav se provodi pri sumnji na potres mozga.

Dvadesetdevetogodišnji stoper imao je zamućen vid i trenutno nije poznato hoće li biti spreman za utakmicu sa SAD-om u petak. Utakmicu je započeo je u paru s Johnom Stonesom, a pored Diera tu su još Connor Coady i bek Kyle Walker koji je ponekad znao igrati stopera. Southgate je nakon utakmice potvrdio da je Maguire sam tražio zamjenu, ali nije mogao dati dodatne informacije o njegovom stanju.

Komentari

komentara

« Povratak