PELE JE BIO I FILMSKA ZVIJEZDA: Zabio slavni filmski gol, a poznatom akcijskom junaku slomio prst!

FOTO:

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele umro je 82. godini.

Bio je i glumac

Pele se smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena. Jedini je igrač koji je Svjetsko prvenstvo osvojio čak tri puta 1958., 1962. te 1970.

Zanimljivo, Brazilac se okušao i kao glumac. Nakon završetka igračke karijere glumio je u filmu “Escape to Victory” (Bijeg u pobjedu) s holivudskom zvijezdom Sylvesterom Stalloneom. Radnja filma smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata. Pele glumi jednog od savezničkih zarobljenika koji protiv Nijemaca igraju nogometnu utakmicu u zatvoreničkom logoru. U tom je filmu Pele “škaricama” zabio vjerojatno najpoznatiji filmski pogodak u povijesti.

Stallone je nakon više godina opisao kako mu je bilo glumiti s Peleom:

„Kakav udarac sam dobio. Imam još uvijek slomljen prst od pokušaja blokiranja Peleovog penala. Obukao je par cipela iz Drugog svjetskog rata, koje su imale čelične vrhove, a lopta je bila poput topovske kugle. Bila je dvostruko deblja i teža od današnje nogometne lopte.”

„Išao je izvesti jedanaesterac i najavio mi gdje će točno šutirati. Stajao sam tamo, no lopta je svejedno završila u golu. Ja se nisam stigao pomaknuti.”, dodao je Stallone.

Komentari

komentara

« Povratak