PET PROTIVNIKA: Evo tko u 3. pretkolu čeka Dinamo ukoliko prođu Cluj!

FOTO:

Hrvatski predstavnici u Ligi prvaka, Dinamo i Lokomotiva, 26. kolovoza počinju svoj europski put u drugom pretkolu. Ukoliko ispadnu to neće biti kraj avanture nego će preseliti u kvalifikacije za Europsku ligu, prvak Dinamo za protivnika ima rumunjski Cluj u gostima dok će Lokosi biti domaćin bečkom Rapidu.

Treba napomenuti da se igra samo jedan susret, ukoliko poslije 90 minuta i produžetaka bude neodlučeno, o pobjedniku će odlučivati izvođenje kaznenih udaraca. Dinamo je na „putu prvaka“ među najjačima ekipama (33.500), samo Celtic ima veći koeficijent (34.000).

Prema tome, u slučaju da svi nositelji prođu 2. pretkolo, Dinamo bi u trećem igrao protiv azerbajdžanskog Karabaha, poljske Legije iz Varšave, izraelskog Maccabija iz Tel Aviva,  norveškog Moldea ili BiH prvaka Sarajeva.

Ako Dinamo i Lokomotiva prođu Cluj, odnosno Rapid Beč i prođu u treće kolo kvalifikacija, bit će u ždrijebu 31. kolovoza i utakmicu odigrati 15. ili 16. rujna. U slučaju ispadanja Dinamo ulazi među deset poraženih klubova, od kojih osam ide u 3. kvalifikacijsko kolo Europske lige, a dva direktno u play-off rundu. O dva direktna plasmana odlučit će se ždrijebanjem.

Kod Lokomotive je situacija drugačije zbog malog koeficijenta pa se nalaze na “putu neprvaka”. Tomićeva ekipa može tako u trećem pretkolu izvući Bešiktaš, PAOK, Benfica, Gent…

Komentari

komentara

« Povratak