Pismo Brazilca koji voli Hrvatsku

FOTO:

Rafael Beserra je simpatični Brazilac iz Brasilije koji je veliki fan Hrvatske, a posebno hrvatske nogometne reprezentacije.

Jučer je za njega bio uistinu poseban dan s obzirom da su se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva sreli njegov Brazil i Hrvatska koju obožava od malih nogu. Ovo je njegovo pismo koje je objavio dan nakon utakmice:

“Jučer je bio nezaboravan trenutak za mene, bio sam tužan jer, naravno, volim svoju zemlju i želio sam vidjeti kako Neymarova generacija osvaja Svjetsko prvenstvo. Ali u isto vrijeme sam bio jako sretan, Nikad se nisam mogao razveseliti protiv Hrvatske, nemoguće mi je to učiniti, mogu pokušati, ali moje srce uvijek bira Hrvatsku. Nikada neću zaboraviti vidjeti kako cijeli Brazil poznaje snagu Hrvatske! Bilo je teško vikati i izražavati se, uostalom, svi ljudi oko mene su navijali za Brazil i bili uvjereni da će lako pobijediti. Možete sa mnom raditi što god hoćete, ali molim vas nemojte oko mene ružiti Hrvatsku, to je jedna od rijetkih stvari koje me ljute u životu.
“Nema predaje” to mi je najdraži izraz na hrvatskom jeziku, 2006. godine kad sam bio dijete i vidio sam plakat usred hrvatskih navijača s tim riječima, kad sam išao tražiti značenje, bilo mi je tako lijepo. “Nunca se renda”. Ova fraza definira što je Hrvatska, tako mala zemlja, s tako malo ljudi, koju mnogi od nas Brazilaca ne poznaju, ali u isto vrijeme tako nevjerojatna, tako snažna, tako iznenađujuća, tako čarobna, tako ratnička!
Počeli smo gubiti u svim zadnjim nokaut odlukama, protiv Danske, Rusije, Engleske, Japana i sada Brazila, au svim tim utakmicama imali su isti završetak! Uvijek sam siguran, čak i ako počnemo gubiti, nikada nećemo odustati, ne možete birati hoćete li pobijediti ili ne, to je izvan naše kontrole, ali možemo birati hoćemo li odustati ili ne, a Hrvatska uvijek bira NE ODUSTATI. Kako podcijeniti Hrvatsku? zašto toliko podcjenjuješ?
Ako postoji nešto za što zahvaljujem Bogu, to je što sam otkrio Hrvatsku iako sam tako daleko, što me je natjerao da se zaljubim u naciju koju malo tko ovdje poznaje, kako se to moglo dogoditi? Zašto sam se toliko zaljubio u tebe? Svakim danom koji prolazi sve više razumijem zašto! Jučer je bio jedan od najboljih dana u mom životu, za pobjedu, za hrvatski narod i za Brazilce koji su zapravo upoznali Hrvatsku! Sada Brazilci poznaju Hrvatsku, ahhh i dugo će pamtiti!
Volim te Hrvatska!”

Komentari

komentara

« Povratak