PO TKO ZNA KOJI PUT DVOSTRUKI KRITERIJI: Evo kako je UEFA ‘kaznila’ Bellinghama, a evo kako je kaznila turskog braniča!

FOTO:

Engleska zvijezda Jude Bellingham moći će igrati susrest sa Švicarskom u subotu nakon što je donao kaznu za neprimjerenu proslavu gola. Kažnjen je s 30.000 eura i jednom utakmicom zabrane zbog njegove nepristojne geste nakon što je postigao izjednačujući pogodak Engleske protiv Slovačke.

Podsjetimo, Bellingham je, prema viđenom preko TV ekrana, poljubio desnu ruku prije nego što se uhvatio za međunožje. Rekao je da je to bila “gesta šale prema nekim bliskim prijateljima koji su bili na utakmici” i ni na koji način nije bila usmjerena na klupu Slovačke.

Ipak, Uefino kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo proglasilo ga je krivim za “kršenje osnovnih pravila pristojnog ponašanja”. Ipak, nisu bili pretjerano oštri prema Englezu i on svoju kaznu neće morati odmah odraditi.

“Spomenuta suspenzija ne provodi se odmah i podliježe probnom roku od jedne godine, počevši od dana donošenja ove odluke”, objavila je Uefa i tako potvrdila svoje dvostruke kriterije. Naime, u isto vrijeme Uefa je potvrdila kaznu od dvije utakmice za turskog reprezentativca Meriha Demirala koja stupa na snagu odmah. To znači da on neće biti dostupan za utakmicu protiv Nizozemske i ako prođu u polufinale. Turska federacija se žalila CAS-u.

Osim ranije navedenog, Uefa je kaznila Engleski nogometni savez s 10.000 eura zbog nereda navijača i 1000 eura zbog paljenja baklji među engleskim navijačima na istoj utakmici, piše Germanijak.hr.

Komentari

komentara

« Povratak