POČELO JE! Čelnik jednog od najstabilnijih klubova poručio: ‘Odreknite se pola plaće!’

FOTO:

Bilo je samo pitanje tko će krenuti prvi, na koncu je to ispao Osijek. Predsjednik Ivan Meštrović zatražio je od svih svojih igrača da iskažu solidarnost i zajedništvo s klubom u ovako teškoj situaciji te da prihvate odreći se jednog dijela svojih primanja, prenose Sportske novosti.

Konkretno, Meštrović traži da se igrači 25 posto svoje plaće odreknu nepovratno, odnosno sve dok se ne vrate treninzima i utakmicama. Potom traži da pristanu na prolongiranje sljedećih 25 posto plaće, koje će jednom dobiti, ali u normalnijim vremenima za nogomet. Ukratko, igrači bi do daljnjega primali pola plaće, trebali bi se odreći 25 posto plaće dok god se nogomet ne igra, a 25 posto će im se naknadno isplatiti u boljim vremenima.

Meštrović je predsjednik kluba koji u tri godine svog mandata nikada nikome nije ostao dužan, sve su plaće igrači dobili točno u dan. Nitko ga nikada nije pitao je li klub taj novac zaradio ili nije, ima li ga na računu ili nema. Bio stadion pun ili prazan, Meštrović je novac morao namaknuti. Sada, kada su igrači doma u karantenama, kad su spriječeni raditi svoj posao, baš kao što ga je spriječen raditi i klub, Meštrović očekuje da mu oni uzvrate solidarnošću i razumijevanjem.

Na potezu su igrači. Hoće li se solidarizirati kao kompletna momčad te u dogovoru s kapetanom Škorićem prihvatiti ono što od njih traži predsjednik Meštrović? Dakako, moguće je da će svi zajedno, kao homogenizirana momčad, odbaciti taj zahtjev. Treća mogućnost je da svaki igrač sam odluči što će sa svojim novcem, odnosno hoće li izaći ususret Meštroviću i klubu ili neće.

Komentari

komentara

« Povratak