POČETAK KRAJA: Bogati šeici odustali od ulaganja u PSG i žele kupiti talijanskog velikana!

FOTO:

Iz Francuske ovih dana dolaze vijesti koje bi mogle zabrinuti navijače Paris Saint-Germaina. Naime, katarski šeik Tamim bin Hamad Al-Than, planira smanjiti ulaganja u pariški klub te se okreće novom projektu.

Početak kraja?

Kako piše Le Parisien, vlasnik grupacije Qatar Sports Investments (QSI), šeik Tamim bin Hamad Al-Than planira drastično smanjiti ulaganja u PSG, koji je u njihovom vlasništvu. Razlog je, naravno, golemo razočaranje slabim rezultatima u Europi.

Podsjetimo, spomenuta grupacija je kupila PSG 2011. godine i od tada je u klub uloženo više od milijardu i pol eura! Rezultiralo je to s čak pet naslova prvaka Francuske, a uzeli su i četiri Kupa, pet Liga kupova i šest Superkupova. Ipak, najveći san, osvajanje Lige prvaka, i dalje je neostvaren.

Kako piše francuski list:

„Šeik Emir je svjestan kritika koje i on doživljava zbog PSG-a. Boji se da će neuspjesi naštetiti i njegovom ugledu. Zbog toga, vjerojatno će ograničiti ulaganja u pariški klub i okrenuti se novim projektima.“

Što se tiče tih novih projekata, šeik je bacio oko na talijansku Romu. Ono što katarske šeike privlači jest činjenica da je Rim „vječni grad“, ogromna turistička destinacija, a Roma klub s velikim ugledom u svijetu nogometa. Osim toga, Roma je u fazi planiranja novog stadiona pa bi financijska pomoć Kataran bila itekako poželjna.

Problem bi mogla biti UEFA-ina pravila. Kako je QSI vlasnik PSG-a, Romu bi mogao kupiti samo posredstvom drugog poduzeća ili osnivanjem novog.

Naravno, ova je vijest šokirala navijače PSG-a, jer posve je sigurno kako bez izdašnih financija bogatih šeika ni klub ne može dugoročno izdržavati sve zvijezde koje ima u svojoj momčadi. Kad se zatvori katarski izvor kapitala i prestanu kupovati nogometne zvijezde i zvijezdice, PSG-u prijeti ponovni povratak u prosječnost.

DOK ČITAV NOGOMETNI SVIJET ŠALJE PORUKE POTPORE: Iker Casillas se javio iz bolnice!

STIGLA PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Ni Edin Džeko ne može odoljeti zovu novca!

Komentari

komentara

« Povratak