POČINJE SPEKTAKL: Osniva se čak i nogometna Balkan liga?!

FOTO:

Jučer nas je opalio pravi potres u nogometnom svijetu jer su odmah nakon ponoći vodeći europski klubovi otkrili kako osnivaju Superligu.

Odmah istog dana UEFA je uzvratila, a predsjednik europske krovne organizacije žestoko je optužio te klubove. Čeferin je čak toliko daleko otišao izjavivši kako će igračima tih klubova biti zabranjeno igrati za reprezentaciju. No, je li Superliga zaista budućnost nogometa kako tvrdi Florentino Perez?

Naime, prvi čovjek Real Madrida jučer je u velikom intervjuu objasnio zašto je došlo do Superlige:

“Zašto je oni (nestalni učesnici, prim. aut.) ne bi osvojili? Mogu se boriti da zauzmu jedno od tih mesta. Nešto bi moglo uslijediti iz ovoga. Druga liga ili nešto slično. UEFA mora razumjeti da se nogomet promjenio u Europi i da postoje oni koji žele drugačije natjecanje. Čujem da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci također, zemlje Beneluxa… Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj trenutačnoj situaciji“, rekao je Perez za Chiringito.

Je li to Perez otkrio kako će uskoro zaživjeti Balkan liga? Naravno, to je jedna zanimljiva ideja koja već godinama postoji na ovim prostorima, a vjerojatno bi ju igrali: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Albanija, Grčka, pa možda i Bugarska te Rumunjska. Ne treba isključiti ni Austriju i Mađarsku.

Vrijeme će pokazati ima li Perezova izjava uopće smisla…

Komentari

komentara

« Povratak