POČIVAO U MIRU: Preminuo bivši igrač Hajduka!

FOTO:

U petak 27. listopada, u Novom Sadu, nakon duge i teške bolesti, u 74. godini preminuo je bivši nogometaš Hajduka Vlatko Šimek, objavio je Hajduk na svojoj službenoj stranici. Rođen je 21. siječnja 1950. u Odžaku. U tamošnjem Tekstilcu započeo je nogometnu karijeru, gdje se iskazao kao igrač za mnogo jače sredine od republičke lige u kojoj se tada natjecao Tekstilac.

U Hajduk je stigao u ljeto 1969. godine i ostao je do ljetnog prijelaznog roka 1972. Za prvu momčad Hajduka odigrao je 32 utakmice i postigao je 15 zgoditaka. U službenim natjecanjima za prvu momčad Hajduka debitirao je 31. kolovoza 1969. godine u Splitu u prvenstvenoj utakmici protiv OFK Beograda u kojoj je Hajduk slavio s 2:1.

Nakon debija vrlo brzo morao je na odsluženje vojnog roka, a kada se vratio, kratko vrijeme bio je posuđen Šibeniku, da bi se u ljeto 1971. ponovno vratio u Hajduk. U sezoni 1971./72. bio je vrlo blizu standardne momčadi za koju je u navedenoj sezoni odigrao 13 utakmica.

Povijest bilježi da je Vlatko Šimek trofejni nogometaš Hajduka s kojim je 1972. godine osvojio Kup Jugoslavije. Od pet kup utakmica Šimek je igrao u tri, i to protiv Splita, Slobode iz Tuzle u Splitu i Radničkog u Nišu.

U ljeto 1972. Šimek napušta Hajduk i Split i prelazi u Hajduk iz Kule. Potom je bio nogometaš Novog Sada i Radničkog iz Pirota, a jedno vrijeme igrao je i u Austriji. Malo je poznato u javnosti da je bio standardni amaterski reprezentativac Jugoslavije za koju su nastupali nogometaši drugoligaških klubova.

Kao član amaterske reprezentacije osvojio je titulu prvaka Europe 1978. godine u završnici koja je igrana u Ateni. Sahrana Vlatka Šimeka bit će danas na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Komentari

komentara

« Povratak