POČIVAO U MIRU: Preminuo bivši vratar Jugoslavije

FOTO:

Bivši golman Partizana Radovan Radaković preminuo je u 52. godini nakon teške bolesti. Njemu su prije dvije godine liječnici dijagnosticirali rak želuca, a nakon operacije obavljene u Turskoj liječnici su mu uspjeli produžiti život. Ipak, izgubio je borbu, potvrdio je Partizan.

“Jedva sam mogao govoriti, a kamoli hodati. Izvađen mi je želudac, dio tankih crijeva i sve žlijezde iz organa. Jako je teško posložiti sve kockice u glavi. Kažu doktori, psihijatri, psiholozi, da samo treba pozitivno razmišljati… Istina, slažem se, ali dođu i crne misli… Najteže je bilo saznanje. Nakon toga, sve operacije i bolovi, sve bude i prođe, ali saznanje i u glavi što tog trenutka bude, to je noćna mora”, rekao je krajem prošle godine u razgovoru za Tanjug.

Radaković je, navode izvori iz Srbije, smršavio 50 kilograma, preživio sepsu, a zbog troškova liječenja pao u tešku financijsku situaciju. Pisalo se ranije da ga je liječenje u Turskoj koštalo oko 220 tisuća eura te da mu je ostalo oko 50 tisuća eura duga. Zbog njega su bile pokrenute humanitarne akcije kojima mu se nastojalo vratiti barem dio dugova.

“Ostali smo bez još jednog partizanovca, bez prijatelja i čovjeka. Sinoć nas je napustio i veliki Radovan Radaković. Počivaj u miru, naš Radače”, potvrdio je Partizan na društvenim mrežama.

Radaković je karijeru počeo 1991. godine u Obiliću, a potom je igrao za BSK, Borac i Radnički iz Kragujevca prije no što je 2000. godine stigao u Partizan u kojem je ostao četiri godine. Nastupao je još za Sturm, Graz, Zemun, Voždovac i Kolubaru. Nakon igračke karijere bio je trener.

Dvaput je branio i za reprezentaciju SR Jugoslavije, u utakmicama kvalifikacija za SP 2002., protiv Rusije u Moskvi (1:1) i Farskih otoka u Beogradu (6:0). Kao igrač Partizana osvojio je dva naslova prvaka i jedan kup tadašnje države.

Komentari

komentara

« Povratak