POČIVAO U MIRU: Preminuo legendarni igrač i trener bivše Jugoslavije

FOTO:

Jako tužne vijesti dolaze nam iz susjedne Bosne i Hercegovine. Preminuo je u 79. godini legendarni igrač FK Borac Banja Luka Husnija Hune Fazlić. Potvrdio je to na društvenim mrežama njegov sin Adnan Fazlić.

“Dragi prijatelji, jutros je moj dragi tata otišao na bolji svijet”, napisao je Adnan Fazlić. Husnija Fazlić rođen je 3. siječnja 1943. godine u Kozarcu. U karijeri je, uz banjolučki Borac, nastupao i za BSK Banja Luka. Fazlić je bio legenda banjolučkog Borca, za koji je odigrao 396 utakmica i postigao 93 gola, a bio je i trener Borca od 1977. do 1988. godine.

Upravo 1988. godine napravio je jednu od najvećih nogometnih senzacija u bivšoj Jugoslaviji kad je s Borcem, tadašnjim drugoligašem, osvojio Kup Jugoslavije protiv najmoćnije Zvezde u povijesti, predvođene Draganom Stojkovićem Piksijem, Robertom Prosinečkim i ostalim zvijezdama koje su tri godine kasnije postale prvaci Europe.

Borac je tada slavio s 1:0, golom Senada Lupića u 60. minuti, a susret je obilježio i promašen penal Dragana Stojkovića Piksija u 81. minuti.

Komentari

komentara

« Povratak