PODRŽAVATE LI OVO: Stvara se najjača nogometna liga na svijetu?

FOTO:

Europski nogometni velikani pregovaraju s FIFA-om o organizaciji Europske Premierlige, natjecanja najjačih klubova iz pet najjačih svjetskih liga. (index.hr)

Sky News javlja da se radi na organizaciji natjecanja u koje bi bilo uloženo oko šest milijardi dolara te da su Liverpool i Manchester United među klubovima koji pregovaraju s čelnicima FIFA-e.

Uz pet engleskih predstavnika (spominju se još Arsenal, Chelsea, Manchester City i Tottenham), u ovom natjecanju sudjelovali bi još najjači klubovi iz Francuske, Njemačke, Italije i Španjolske. Barcelona, Real, Atletico, PSG, Juventus i Bayern se spominju kao sigurni sudionici.

Liga bi imala 18 klubova, počela bi 2022. godine, igrala bi se 34 kola i susreti bi se održavali regularno tijekom sezone. Najbolji klubovi bi se plasirali u play-off i tamo odlučivali o prvaku.

UEFA se žestoko protivi ovakvoj ligi velikana jer smatra da će time biti oslabljena Liga prvaka koja je pod okriljem europske nogometne organizacije. Nacionalna prvenstva ne bi trebala biti pogođena osnivanjem nove lige.

“Ovo je potencijalno najvažniji događaj u svjetskom klupskom nogometu u posljednjih nekoliko desetljeća”, rekao je za Sky Sports neimenovani izvor koji radi na osnivanju ove lige.

Europski velikani godinama prijete UEFA-i organizacijom ovakvog natjecanja, a ovi pregovori s FIFA-om i sponzorima su dosad najveći koraci koji su napravljeni ka organizaciji takve lige koja bi okupljala samo elitne klubove.

Komentari

komentara

« Povratak