PODRŽAVATE LI OVO? Uefa priprema veliku promjenu pravila gola u gostima!

FOTO:

UEFA priprema promjenu pravila gola u gostima za iduću sezonu, saznaje The Sun. To je jedno od nogometnih pravila o kojima se u posljednje vrijeme najviše polemizira.

Krovna organizacija europskog nogometa ipak ne planira u potpunosti ukinuti pravilo koje je u Ligi/Kupu prvaka na snazi od 1967. godine. Promjena pravila odnosit će se na slučajeve u kojima dvomeč ode u produžetke. Po postojećem pravilniku, gol u gostima vrijedi više i u dodatnih 30 minuta, a Uefa to želi promijeniti.

Tako bi pravilo gola u gostima vrijedilo samo tijekom prvih 90 minuta. Ako utakmica ode u produžetke, ono više neće vrijediti. Promjena je to koju već godinama zagovaraju europski klubovi, a sada će se, čini se, napokon i provesti. Ova promjena mogla bi se protumačiti i kao korak prema potpunom ukidanju pravila gola u gostima, koje ima sve više protivnika.

Utjecaj domaćeg terena bitno se smanjio kroz protekle godine, što je još više došlo do izražaja u vremenu pandemije u kojem nema navijača na tribinama pa se prednost domaćih ekipa dodatno reducirala.

Poseban besmisao tog pravila vidi se na ogledima u kojima se obje utakmice igraju na neutralnom terenu, kao primjerice četvrtfinalni ogled Chelseaja i Porta, gdje su uloge domaćina samo formalno dodijeljene, ali pravilo gola u gostima i dalje vrijedi.

Hoće li doći do promjene pravila saznat ćemo nakon Uefinog sastanka u petak, prenosi index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak