Pogledajte kako se Edin Džeko poklonio svom idolu iz djetinjstva: “Kako je samo srušio Barcu na Nou Campu!”

FOTO: Getty

Edin Džeko i Milan? Trebala je to biti lijepa nogometna priča, jer danas već svi znaju kako je BIH nogometaš veliki navijač Rossonera…

Džeko je danas vrhunski napadač

U razgovoru na portalu UEFE, Edin je pričao o reprezentaciji BIH, Tottiju, svojim idolima. Edin Džeko je danas, zajedno sa Higuainom, najbolji strijelac Serie A. Obojica imaju po 19 golova. Očekuje nas velika borba na tom frontu. BIH napadač se na početku dotaknuo velikog Francesca Tottija:

“Uživam u svakom trenutku s njim. Ne mogu vjerovati koliko je to normalna osoba. Takva zvijezda, a ipak pozitivna i normalna osoba. Sviđa mi se ta pozitiva kod njega, jer neki ga smatraju umišljenim, ali uvjeravam vas, Totti je veliki čovjek i velika legenda”, rekao je Edin o svom suigraču.

Edin je ispunio veliki san kad je zabio svoj prvi pogodak za reprezentaciju BIH: “Da, to nikad neću zaboraviti. To je najdraži trenutak u mojoj karijeri jer sam ispunio veliki san!”.

Na kraju se dotaknuo svog idola iz djetinjstva koje se itekako divi: “U djetinjstvu gledao sam samo jednog igrača, a on je Andriy Ševčenko. Još uvijek se sjećam kad je Barceloni utrpao hat-trick na Nou Campu! Nisam mogao vjerovati. Stvarno poseban igrač”, rekao je uzbuđeni Džeko.

Edin je danas sigurno jedan od najboljih napadača na svijetu, a to redovito dokazuje u dresu Rome…

https://nogometne-vijesti.hr/transferi/hajduk-ga-otpisaoodbio-ponudu/

Komentari

komentara

« Povratak