Pokrenuta istraga u vezi Dinamove utakmice u Europi: Sumnja se u namještanje, oglasio se suparnik Modrih

FOTO:

Kakva “bomba” s Kosova! Tamošnja policija i Državno tužiteljstvo pokrenuli su istragu u vezi utakmice Ballkani – Dinamo (2:0) zbog sumnji u namještanje, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Dinamo je prošle jeseni u Prištini odigrao “jednu od najgorih europskih utakmica u svojoj povijesti”, u utakmici 2. kola C-skupine Konferencijske lige izgubio je od prvaka Kosova Ballkanija, momčadi s najmanjim koeficijentom od svih klubova u spomenutom natjecanju. Shodno tomu, Dinamo je bio veliki favorit na kladionicama.

No, pukla je bruka, momčad Sergeja Jakirovića s lakoćom je poražena na stadionu Fadil Vokrri. Neki smatraju i “prelako”, pa je glasnogovornica Državnog tužiteljstva Laureta Ulaj za kosovski Nacionale potvrdila da je pokrenuta istraga u vezi ove utakmice.

– Potvrđujemo da se po ovom pitanju poduzimaju istražne radnje državnog odvjetnika – izjavila je Ulaj.

Naravno, reagirao je prvak Kosova izrazivši “zabrinutost zbog tendencija narušavanja imidža kluba”:

– Pokušava se baciti prašina na povijesnu pobjedu ostvarenu protiv velike momčadi Dinama, na utakmicu koja je zaokupila pažnju europskih i svjetskih medija zbog velikog uspjeha naše momčadi – stoji u priopćenju kluba, kao i sljedeće:

– Pozivamo sve instance pravosuđa, Tužiteljstvo i Sud, istražitelje i novinare, da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem, te da rasvijetle javnosti svaki mogući detalj. A kada se to učini svi uključeni u ovu priču moraju snositi odgovornost jer ne možemo dopustiti da se blati ime našeg kluba, naš rad i znoj – piše u priopćenju Ballkanija.

Kosovska policija i Državno tužiteljstvo su na potezu… (SN)

Komentari

komentara

« Povratak