POKVARENI I NAPUHANI: Poznati HR sportski novinar nije birao riječi za Engleze!

FOTO:

Engleska je izgubila u finalu „domaćeg“ Eura što je izazvalo bijes i nevjericu kod navijača, stradali su nažalost nogometaši. Rashford, Sancho i Saka su rasistički vrijeđani od svojih navijača po društvenim mrežama što je izazvalo oštre osude.

Policija je započela istragu, FA i klubovi su jasno stali iza napadnutih nogometaša, ali sramota engleskih stanovnika i dalje ostaje. Legendarni sportski novinar Edo Pezzi bio je bez dlake na jeziku tijekom gostovanja u Studiu 4 na HRT-u. Doajen našeg novinarstva je uputio poprilično grube riječi prema Engleskoj i ponašanju tamošnjih ljudi.

“Ja sam priželjkivao da Italija pobijedi autogolom Engleza u 120. minuti. Oni su davno prestali biti gentlemani. I ovo klečanje i ovo skidanje. Ono brutalno skidanje srebrne medalje, to je sramota za jednu naciju koja se maksimalno pokvarila. Ja sam živio u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svjetskom prvenstvu 1966. u nogometu. To je bio sasvim drukčiji narod od ovoga sada. Svašta je došlo u tu zemlju i tu se ne treba čuditi ovim stvarima. Oni su previše napuhani, oni previše misle da su oni jedini i kako oni kažu “izmislili smo nogomet”, tako da sva ova zezancija, gdje su talijanski igrači sad rekli “Nogomet se vratio kući”, ali su mislili na Rim, mene veseli.” – rekao je prekaljeni novinar pa nastavio:

“Mislim da je na kraju krajeva sve došlo na svoje i da je ovo pošteni epilog prvenstva. Ovima još treba da 40, 50 godina čekaju. Oni su svjetsko prvenstvo osvojili protiv Nijemaca na mali lopovluk. Sjećate se gola Geoffa Hursta, je li prošla lopta ili nije? Nije bilo ove tehnologije kao danas. Sad su skoro to ponovili i dobro da im se ovo dogodilo. Neka se malo otrijezne, jer oni su ipak daleko od onog nogometa koji igraju.” – zaključio je Pezzi.

SLUŽBENO: REAL MADRID PREDSTAVIO NOVOG KAPETANA!

Komentari

komentara

« Povratak