Ponuda koja se ne odbija: još jedno veliko nogometno ime odlazi u Kinu

FOTO:

Kako stoji u službenom priopćenju kluba, Fabio Capello je postao novi trener kineskog prvoligaša Jiangsu Suninga, naslijedivši tako Južnokoreanca, Choi Yong-Sooa.

Još jedan u nizu

Osim velikih igračkih imena, Kina je postala poželjna destinacija i brojnim svjetskim trenerima. Najnoviji primjer je 70-ogodišnji Fabio Capello, koji je za Jiangsu Suning potpisao 18-osmjesečni ugovor, vrijedan 10 milijuna eura.

Jiangsu Suning bi mogao postati mala kolonija Talijana, s obzirom da se očekuje kako će najbliži Capellovi suradnici biti Gianluca Zambrotta i Cristian Brocchi. Osim samom momčadi, Capellov tim će biti zadužen i za organizaciju nogometne škole kluba te upravljanje infrastrukturom.

Capello, koji je 1994. osvojio Ligu prvaka s AC Milanom, posljednji je u nizu poznatih trenera koji svoju plaću zarađuju u dalekoj Aziji. Svakako, uz njega su najpoznatiji trenutni izbornik kineske reprezentacije, Marcello Lippi i trener Guangzhou Evergrandea, Luiz Felipe Scolari.

Osim Milana, Capello je u svojoj dugoj i uspješnoj karijeri bio trener Rome, Juventusa, Real Madrida, te reprezentacija Engleske i Rusije.

CRISTIANO RONALDO DOBIO BLIZANCE: Izabrao ime koje nose brojni Hrvati!

Komentari

komentara

« Povratak