PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Saudijci žele dovesti igrača Dinama!

FOTO:

Prijelazni rok uskoro će i službeno započeti, a neki klubovi već su odradili prve poslove. Svi su uvjereni kako će najviše aktivnosti biti u zagrebačkom Dinamu koji je ove sezone došao do dvostruke krune osvojivši prvenstvo i Kup.

Germanijak.hr sada piše kako se na radaru Saudijaca našao 21-godišnji branič Mauro Perković! Mladi Dinamov branič, koji iza sebe ima solidnu sezonu, s određenim, očekivanim oscilacijama, mogao bi, izenađujuće, otići u trenutno najbogatiju ligu svijeta.

Naime, prema njihovim informacijama Perković je na popisu potencijalnih pojačanja čak tri kluba, dva prvoligaška i jednog drugoligaškog, s time da to u Arabiji ide malo drukčije. Konačnu odluku, podizanje rampe za transfer igrača, koji nisu svjetske megazvijezde, donosi Ministarstvo sporta. Ali, kako se doznaje, Perković je već uveden u tamošnji sustav potencijalnih pojačanja i sad se čeka odluka Ministarstva.

Ako ta institucija upali zeleno svjetlo, tada bi Saudijci mogli krenuti u realizaciju tog transfera. Žele Saudijci, to su isto čuli, dovesti određeni broj mladih igrača iz Europe, 2003.godište i mlađe, razvijati dalje svoj nogomet, ne bazirati ga samo na zvijezdama u zalasku karijere. Perković, očito, odgovara tom profilu i sad se čekaju daljnji koraci.

Naravno, ako dođe do konkretnog posla, pitat će se i Dinamo i Perkovića, neće ga ni Modri baš dati ispod cijene. Platili su ga oko dva milijuna eura, na TM-u (što ne mora biti tržišno istinito) cijena mu je porasla na pet milijuna eura, nema nikakve logike da Dinamo Perkovića proda za ‘kikiriki’.

Isto tako, iz drugih izvora, saznali su da sam Perković i ne bi imao ništa protiv transfera, jer, novac, koji bi zaradio u Arabiji, a spominje se iznos od 1,5 milijuna eura godišnje, teško može dobiti igdje. E sad, bi li time zaustavio napredak svoje karijere i je li prerano za odlazak u Arabiju, to svatko gleda na svoj način.

Komentari

komentara

« Povratak