Popis s 23 igrača za reprezentaciju odlazi u povijest, FIFA donijela novu odredbu

FOTO:

FIFA je prihvatila promjene pravila za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru. Kako piše New York Times, obavezan broj igrača koje će izbornici moći povesti na natjecanje bit će 26.

Usto, službeno je objavljeno da se broj mogućih zamjena povećava na pet u svim natjecanjima. Ova pravila na snagu stupaju 1. srpnja ove godine. IFAB je rekao da će pet promjena po momčadi i dalje biti dopušteno u najviše tri intervala, a potencijalna šesta zamjena bila bi dopuštena ako utakmica uđe u produžetke.

Također, prihvaćen je i poluautomatski VAR, koji se još naziva i VAR Light. Poluautomatski VAR, koji će omogućiti otkrivanje zaleđa u nekoliko sekundi, testiran je u posljednje dvije godine i bio je isproban na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu u veljači.

Koristi automatiziranu detekciju lopte i trenutno stvara trodimenzionalne modele pozicije igrača. Nakon testiranja odlučeno je da će se koristiti na Svjetskom prvenstvu.

Natjecanje počinje 21. studenog, a traje do 18. prosinca. Jedino je to Svjetsko prvenstvo u povijesti koje se ne održava na ljeto, već će se nogometna sezona morati prekinuti da bi se ono održalo. Hrvatska će u skupini igrati protiv Kanade, Maroka i Belgije.

 

Komentari

komentara

« Povratak