Postat će još traženiji u europskim klubovima: Juventusov trener dobitnik prestižne nagrade

FOTO:

Juventusov strateg Massimiliano Allegri dobitnik je nagrade „Zlatna klupa“, priznanja za najboljeg trenera u Italiji.

Zasluženi pobjednik

Zbog iznimnih postignuća u protekloj sezoni, Massimiliano Allegri je proglašen dobitnikom „Zlatne klupe“, nagrade za najboljeg trenera u Italiji. Ovo je posve zasluženo priznanje s obzirom da je s Juventusom došao do šestog naslova prvaka u nizu i trećeg osvojenog talijanskog kupa.

Pobjednika ove nagrade biraju treneri međusobno, a Allegri je ove godine nadmoćno prestigao konkurenciju. On je dobio 19 glasova, Gian Piero Gasperini iz Atalanta 11, a Maurizio Sarri iz Napolija sedam.

Allegri je zahvalio svima koji su mu pomogli da dođe do ovog priznanja:

Kao prvo, želio bih zahvaliti svojim igračima koji su cijeli klub, ali i mene učinili sretnim i ponosnim. Nagradu posvećujem i stručnom stožeru koji je uz mene i upravi koja me dovela na klupu ovako velikog kluba.“

Što se tiče nastavka sezone u kojoj brani titulu prvaka Serie A kao i talijanski kup, Allegri je šaljivo poželio sreću svima. Dobro, ne baš svima:

Sretno svim kolegama u nastavku sezone. Dobro, Mauriziju Sarriju malo manje sretno.”

S obzirom da mu je ovo treća „Zlatna klupa“, Allegri se ovogodišnjom nagradom izjednačio s najboljim talijanskim trenerima kao što su Conte, Lippi i Capello.

Komentari

komentara

« Povratak