POSTIGNUT JE DOGOVOR: Španjolski velikan smanjuje plaće zbog epidemije koronavirusa!

FOTO:

Opasni koronavirus hara cijelim svijetom, posebno se zadržao u Europi. Nogometni svijet je stao, brojni nogometaši su zaraženi, klubovi će uslijed recesija morati smanjivati plaće svojim zvijezdama. Mediji su već pisali da će se to dogoditi u španjolskom divu Barceloni, sada je to postalo službeno.

Nakon sastanka predsjednika Barce Josepa Bartomeu te ostalih članova Uprave, zaključeno je da je to nužan potez kako bi klub mogao normalno financijski poslovati. Španjolski Mundo Deportivo javlja da su starosjedioci Leo Messi, Gerard Pique, Sergio Busquets te Sergio Roberto održali sastanak s Upravom kluba i pristale na uvjete manje mjesečne isplate.

U DINAMOVOM DRESU POKAZIVAO JE SREDNJI PRST NAVIJAČIMA. ZNATE LI GDJE JE DANAS?

Barcelona je dosada trošila na plaće svojih zvijezda preko 550 milijuna eura što je enormni novac. Kapetan Lionel Messi je mjesečno inkasirao oko 8 milijuna eura čime je najplaćeniji nogometaš na svijetu, iza njega dolaze Luis Suarez i Antoine Griezmann, mjesečna plaća im je 3 milijuna eura.

Messi je pokazao odlike vođe i kapetana te poručio da mu ne predstavlja problem smanjivanja plaće, razumni potez Argentica su slijedili ostali suigrači iz svlačionice. Rezanje proračuna vjerojatno slijedu u ostalim ekipama Barcelone poput košarkaške i rukometne.

Komentari

komentara

« Povratak