POSVE OČEKIVANO: Newcastle United povukao potez koji je rastužio mnoge fanove…

FOTO:

60-godišnji Steve Bruce ipak neće povesti Newcastle United u novoj eri. Naime, kultni engleski nogometni klub potvrdio je kako on više nije njihov trener.

Klub je objavio da je do prekida suradnje došlo sporazumno, ali jasno je kako je to odluka Newcastlea, točnije novih vlasnika. Oni žele novog trenera zbog dva razloga: kako bi klub pogurao s predzadnjeg mjesta Premiershipa, gdje se nalazi nakon osam kola, te da to uradi trener međunarodne težine i ugleda.

Bruce odlazi nakon više od dvije godine u Newcastleu, tijekom kojih je sezone završavao na 13. i 12. mjestu te dolazio do četvrtfinala oba nacionalna kup natjecanja. Newcastle je objavio da će privremeni trener biti Graeme Jones te dodao: “U tijeku je traženje novog trenera, koji će ubrzo preuzeti momčad.”

Premierligaš je prodan saudijskom javnom investicijskom fondu za 305 milijuna funti. Prema pravilima Premiershipa, politika ne smije utjecati na klubove lige, pa su tražena jamstva od Saudijske Arabije da njezina vlada ni na koji način neće utjecati na klub. Kad su jamstva dobivena, Premiership je dozvolio prodaju Newcastlea.

Newcastle je tako postao klub s najbogatijim vlasnicima na svijetu….

Komentari

komentara

« Povratak