POTRES U MAKSIMIRU: Dinamo je napravio nevjerojatni potez!

FOTO:

Dinamo će izgleda u narednim danima promijeniti trenera jer posljednji potez uistinu je nevjerojatan. Naime, u klubu je nastao kaos nakon što su igrači i treneri prve momčadi odbili prijedlog o smanjenju plaća tijekom pandemije koronavirusa.

Zagrebački klub zbog toga odlučio se riješiti cijelog Bjeličinog stožera, prenosi index.hr.

Hrvatski prvak se oglasio kratkim priopćenjem u kojem je naveo da Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović nisu više članovi kluba.

Na rezanje plaće u Dinamu pristali su svi zaposlenici koji zarađuju više od 7500 kuna, te igrači i treneri u B momčadi, a od igrača i trenera prve momčadi zatraženo je da se trajno odreknu trećine primanja u periodu do 30. rujna. Režu se i plaće u vodstvu kluba, za 60 posto na razini cijele Uprave.

Nenad Bjelica prema neslužbenim informacijama zarađuje milijun i pol eura godišnje neto, a najskuplji igrači oko 800 tisuća eura.

U Maksimiru će sljedećih dana biti burno i čekat će se Bjeličin potez budući da je on birao trenere s kojima će surađivati te da su Rene Poms i Martin Mayer ljudi s kojima radi od početka trenerske karijere. Poms je čak vodio utakmice Dinama kada je Bjelica bio suspendiran.

Nedavno je nakon rušenja Hajduka Bjelica rekao da se vidi u Dinamu i sljedeće godine, ali je samo nekoliko dana kasnije za talijanske medije rekao da ne zna koliko će još ostati na Maksimiru te kako zna da ga prate neki klubovi. Ugovor s Dinamom ima do kraja sljedeće sezone.

Komentari

komentara

« Povratak