POVIJESNA ODLUKA: UEFA odlučila ukinuti ovo pravilo!

FOTO:

Kao da ne postoji sredina, ili ste fan golova u gostima ili ste protiv toga. UEFA je danas donijela povijesnu odluku koja stupa na akciju već ove sezone!

Naime, UEFA je odlučila ukinuti pravo gola u gostima! Počevši sa sezonom 2021./2022., ukida se pravilo gola u gostima za sva natjecanja pod UEFA-inom ingerencijom. U slučaju neriješenog rezultata nakon dvije utakmice, igrat će se dva produžetka od 15 minuta. Ako ni nakon toga ne bude pobjednika, pucat će se penali.

S obzirom na to da više neće biti kriterij pri odlučivanju pobjednika dvomeča, golovi u gostima neće biti kriterij ni za plasman u skupini. Primjerice, dosad je u slučaju jednakog međusobnog ogleda, broja bodova i gol-razlike upravo broj golova u gostima odlučivao o tome koja će ekipa biti bolje plasirana. Toga više neće biti.

Pravilo gola u gostima prvi put je uvedeno u Kupu pobjednika kupova još u sezoni 1965./1966. Uskoro se uvriježilo kao pravilo koje će odlučiti o prolasku dalje u slučaju da su dvije momčadi dale isti broj golova u dva međusobna susreta.

Što mislite, je li to dobra odluka?

Komentari

komentara

« Povratak