POVIJESNI DAN: Grad Zagreb i Dinamo dogovorili izgradnju novog stadiona!

FOTO: Pixsell

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi sa predstavnicima Dinama, predvođenih predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje nogometnog stadiona Maksimir, prenose Sportske novosti.

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture.

U priopćenju se navodi kako je dogovoreno da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

UTAKMICA SEZONE: DINAMO OBJAVIO CIJENE ULAZNICA ZA UTAKMICU PROTIV ŠAHTARA!

“Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta,” stoji u priopćenju iz gradskog ureda.

Dinamov predsjednik Barišić u rujnu je kazao kako klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima napravit će se natječaj za arhitektonsko rješenje.

Stadion bi se gradio u Maksimiru na mjestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, kazao je tada Barišić.

SRAMI SE: NEĆETE VJEROVATI ŠTO JE SARRI DANAS REKAO U VEZI MANDŽUKIĆA!

DINAMO POVUKAO POTEZ KAKAV SE RIJETKO VIĐA U HNL-U

SARRI, TREBAŠ LI MANDŽU? JUVENTUS U POSLJEDNJOJ MINUTI DOŠAO DO VELIKA TRI BODA!

Komentari

komentara

« Povratak