POVIJESNI USPJEH: Dinamo ima najveći koeficijent u povijesti kluba!

FOTO:

Ipak će se ostati na tome da Dinamo Zagreb drži hrvatski nogomet te da mnogo toga ovisi o njima. Hajduk, Rijeka i Osijek opet su nas razočarali s obzirom da smo očekivali još pokojeg kluba u grupi Konferencijske lige. No, to se nije dogodilo.

S druge pak strane Dinamo je u šest utakmica upisao četiri pobjede, jedan remi te jedan poraz. Modri su prolaskom Bodo/Glimta sebi osigurali 4 boda za koeficijent, koji mu sada u petogodišnjem zbiru od sezone 2018./19. do ove iznosi 52.000 i s njime prvak Hrvatske drži 30. mjesto na ljestvici klubova pod okriljem UEFA-e.

Najveći je to koeficijent u povijesti Dinama, koji je prošlu sezonu okončao s 49.500, a već je sada doživio napredak jer mu je izbrisana loša sezona 2017./18. Da, to je ona sezona kada je Dinamo morao igrati kvalifikacije za Europsku ligu, ali su tog ljeta upisali samo jednu pobjedu te čak tri remija. U Play-offu koban je bio Skenderbeu zbog gola u gostima.

Do utakimice Hajduka i Villarreala, Dinamo je Hrvatskoj donio 9.5 od ukupno 20.5 bodova ove sezone, što preračunato u koeficijent znači 2.375 od 5.125 bodova.

Inače, iza Dinama su prema klupskom koeficijentu ostali mnogi ugledni klubovi poput Slavije Prag, Sporting Lisabona, Club Bruggea, Brage, Valencije, Lazija, Olympiacosa, Basela, PSV-a, AC Milana.. dok su ispred ipak pravi europski velikani koji redovito igraju Europu.

Komentari

komentara

« Povratak