POVRATAK IKONE: Petr Čech se vraća na Stamford Bridge!

FOTO:

Legendarni češki čuvar mreže Petr Čech će na kraju sezone u zasluženu mirovinu. Međutim, to ne znači da će se povući iz nogometa, mediji javljaju da se vraća na Stamford Bridge. 36-godišnji vratar je oduvijek bio voljen među navijačima i čelnim ljudima Chelseaja, pa su mu odlučili ponuditi jednu od funkcija u klubu, najvjerojatnije će biti novi sportski direktor.

Bogatu karijeru je započeo u Viktoriji iz Plzena, zatim nastavio u Rennesu da bi nakon sjajno odrađenog Eura 2004. godine prešao u londonske Plavce. Na vratima Bluesa je odradio 333 utakmice, još se pamti strašna ozljeda protiv Readinga, njegova zaštitna kaciga je postala „trademark“.

Zadnji klub u karijeri biti će mu Arsenal, posljednje četiri godine nastupa za Topnike i posljednju utakmicu karijere ima u finalu Europske lige u Bakuu. Protivnik je upravo njegov voljeni Chelsea.

Zanimljivo, kao dječak je bio vratar hokeja na ledu, ali je morao odustati jer je oprema bila vrlo skupa pa se prebacio na jefitiniji sport. Ne može se reći da je pogriješio, jedan je od najboljih vratara u posljednjih 20 godina.

Komentari

komentara

« Povratak