POVRATAK U 2004: Otto Barić otkrio zašto nije vodio Kranjčara na Europsko prvenstvo!

FOTO:

Legendarni hrvatski trener, Otto Barić (86), gostovao je u nogometnom podcastu i dotaknuo se brojnih igrača koje je vodio, ali i današnje generacije.

Otto se umirovio 2007. godine, a na svoju trenersku karijeru može zaista s ponosom gledati. Barić je vodio Dinamo Zagreb, Sturm Graz, Rapid Beč, Stuttgart, Salzburg, Fenerbahče, LASK Linz, Hrvatsku, Austrijsku i Albansku nogometnu reprezentaciju.

Igračku karijeru proveo je u Zagrebu gdje je igrao za samo dva kluba, a to su Metalac i Lokomotiva.

“Najbolji je hrvatski trener svih vremena Tomislav Ivić. Jedini je radio ozbiljno u to vrijeme. Ja sam ispod njega, a Ćiro je iza mene. Pa Ćiro u 30 godina karijere, koliko ga pratim, nije napravio ništa revolucionarno. S reprezentacijom je 1996. i 1998. mogao i više.” kazao je Otto.

Bivši hrvatski izbornik na početku je mnogo pričao o vremenu provedenom u Salzburgu. Naime, Otto Barić je vodio Casino Salzburg u Ligi prvaka. Ukupno je osvojio čak 19 trofeja u trenerskoj karijeri, a čak je igrao i finale Kupa Kupova 1985. godine.

Voditelj se potom bacio na pitanja o hrvatskom nogometu, pa ga je zanimalo zašto nije bilo mjesta za Niku Kranjčara na popisu za EURO 2004. godine:

“Da, Kranjčar je zabio deset golova, ali je isto tako imao deset kilograma viška!”, rekao je Otto, koji se potom prisjetio kako je došao do velikog Dade Prše:

“Pogrešno je vođen, ovi dolje ga nisu prepoznali. Hvala Vuliću koji mi ga je otkrio i preporučio. Da nije, mi na Euru 2004. ne bismo imali napadača. Zvao sam nakon 2002. Bokšića i Vlaovića, ali nisu htjeli više igrati zbog odnosa novinara prema njima.”.

TRANSFER ŽIVOTA: MARCELO BROZOVIĆ POTPISUJE ZA NAJVEĆI KLUB NA SVIJETU!?

ZASLUŽIO JE: Hrvatski trener, Ivan Jurić, od ljeta preuzima talijanskog velikana!

Komentari

komentara

« Povratak